ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΥΚΟΥΤΣΕΛΑΙΟ



Σταφυλοκουκουτσέλαιο:

Σύμμαχος ομορφιάς και υγείας







Το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού (Grape Seed Oil) είναι από τα πιο δημοφιλή φυτικά λάδια, για τις πολλές θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητές του.

Το βρίσκουμε σε πολλά καλλυντικά προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα, ενώ αποτελεί ένα από τα υγιεινότερα λάδια μαγειρικής, καθώς έχει και πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού (βοηθά τον έλεγχο της χοληστερίνης και του διαβήτη, προλαμβάνει καρδιακά νοσήματα και την εμφάνιση καρκίνου κ.ά.).


Όπως προδίδει και το όνομά του, παράγεται με ψυχρή έκθλιψη των κουκουτσιών του κόκκινου σταφυλιού (Vitis vinifera).


Τα χαρακτηριστικά του…

Είναι λεπτόρρευστο, με πολύ ελαφριά πρασινοκίτρινη απόχρωση. Απορροφάται εύκολα και γρήγορα από το δέρμα, δίχως να αφήνει έντονα λιπαρό στρώμα στην επιδερμίδα.

Είναι πολύ πλούσιο σε λιπαρά οξέα (λινολεϊκό και γ-λινολεϊκό, ολεϊκό, στεαρικό, παλμιτικό), πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά, βιοφλαβονοειδή, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Το μειονέκτημά του είναι ότι έχει μικρή διάρκεια ζωής (6-9 μήνες).


Οι καλλυντικές ιδιότητές του…

Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, τονωτικές, αναπλαστικές, αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Γι’ αυτό και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ιδανικό, όμως, για τις μικτές και λιπαρές επιδερμίδες, καθώς επίσης και για τις ώριμες και ταλαιπωρημένες.

Τονώνει και συσφίγγει το δέρμα, θρέφει και αναδομεί τα κύτταρα και τους ιστούς του, το προστατεύει από τη βλαβερή επίδραση των ελεύθερων ριζών (αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος), βοηθά στην παραγωγή φυσικού κολλαγόνου στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος και ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, (που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία δερματικών βλαβών κυρίως στα ακνεϊκά δέρματα).

0